Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V roce 2012 jsem koupila za 1.000.000 Kč v rámci rozvodového vyrovnání byt 1+1, jehož vlastníkem se stal po schválení soudu náš nezletilý syn a ve kterém má bývalý manžel zřízeno věcné břemeno. Bývalý manžel platí jen normální poplatky za užívání bytu a za služby (cca 2.000 Kč měsíčně). Od 1/2017 bydlí v bytě s přítelkyní.

Je možné požadovat po přítelkyni nájem cca 2.500 Kč měsíčně, který by byl příjmem nezletilého 13 letého syna, který je defacto vlastníkem bytu a jehož já jsem zákonným zástupcem? Jak postupovat? Zkusit domluvu a v případě neúspěchu se obrátit na soud? Děkuji moc a zdravím Johana

ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že se v případě přítelkyně Vašeho bývalého manžela nejedná o osobu, která by splňovala některou z podmínek věcného břemene, můžete za Vašeho syna s touto osobou uzavřít nájemní smlouvu v níž se zaváže k pravidelnému placení nájemného a záloh za služby s nájmem spojených.
Můžete také požadovat vydání bezdůvodného obohacení ve výši obvyklého nájmu v dané lokalitě za dobu, co v domě zdarma bez právního důvodu bydlela.


► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vydání bezdůvodného obohacení od osoby spolužijící s osobou oprávněnou věcným břemenem doživotního užívání bytu, domu, nemovitosti
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.