Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přišel mi dopis z ČT, kde po mně chtějí doplatit 4.590 Kč s odůvodněním, že od 09/2019 dosud mám u nich tento dluh. Já ale před touto dobou čestné prohlášení posílala (že nevlastním ani TV ani rádio), ale protože jsem to psala "pozdě", musela jsem tenkrát doplácet odhadem 1.500 Kč, to přesně už nevím.   Kámen úrazu je ten, že složenku najít nemůžu a oni moje čestné prohlášení z té doby nemají.

Přitom první registraci u nich jsem měla v roce 2013.   Nevím, jak dokázat, že u nich žádné závazky nemám, oni mi zase nejsou schopni vysvětlit, proč to chtějí od data 09/2019.   Od 12/2019 jsem v insolvenci, proto se minulý dluh o něco krátil. Prosím, je možné s tímto něco udělat? Beru měsíčně 13.000 Kč, jsem sama s pětiletou dcerou a jen za nájem platím 8.600 Kč.   Kdybych si vše vymyslela, žádala bych ČT o možnost splátek, ale já to vážně platila i posílala čestné prohlášení. Helena.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud nemáte podklady o tom, že jste odesílala čestné prohlášení, bude pro Vás obtížné prokázat, že se tak opravdu stalo. Prokázat tuto skutečnost byste mohla např. Svědectvím osoby, která viděla čestné prohlášení a byla přítomna tomu, jak jej odesíláte. V případě, že by existovala taková osoba, můžete se písemně obrátit na ČT s tím, že máte svědectví osoby, která byla přítomna odeslání prohlášení a skutečnost, že jej ČT neeviduje, pak jde k její tíži, nikoliv k Vaší.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.