Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moje maminka zemřela, po její smrti se můj bratr alkoholik nastěhoval do domu a užívá ho. V době kdy maminka žila, měl bratr zákaz vstupu do domu z důvodu ničení majetku, fyzického napadání, z tohoto důvodu ho maminka nepřihlásila k trvalému bydlení. Bydlel v opuštěné boudě na zahradě.

Policie ho musela několikrát vykázat. Bratr 10 let (2011-2021) nepracuje, nyní si do domu vodí bezdomovce. Policie tvrdí, že může užívat dům. Klíče od domu odcizil při úmrtí maminky. Mám tedy právo bratra nechat vystěhovat?

 

ODPOVĚĎ:

Policie vám v tomto případě nepomůže, musíte mít jednoznačný doklad o tom, že bratr nemůže dům užívat, a to je rozsudek o povinnosti nemovitost vyklidit. Měla byste tedy proti bratrovi podat žalobu o vyklizení a domáhat se, aby soud nařídil povinnost dům vyklidit. Pokud by se pak bratr nevyklidil dobrovolně, bylo by možné se vyklizení domáhat exekučně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.