Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V roce 2012 jsem od bratrance koupil byt, na kterém byl nedoplatek za služby ve výši 83.000 Kč. Bratranec měl se správcovskou firmou podepsaný doklad, ve kterém si dluh vzájemně potvrzují. Bratranec pak bohužel spadl do insolvence a informoval o této skutečnosti i správcovskou firmu, aby mohla svou pohledávku přihlásit do insolvence.

Ta to podle jejich informací provedla, ale nejspíš nedodala vše potřebné a insolvenční správkyně dluh neuznala. Já jsem vše řádně platil a na bytové jednotce nemám za svou osobu žádný dluh. Nicméně v současné době, kdy jsem se byt rozhodl prodat, mi správcovská firma vydala potvrzení s evidovaným původním dluhem bratrance. Co s tím mohu dělat? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Erik.

 

ODPOVĚĎ:

Pokud nebyl dluh řešen v rámci insolvence, úspěšným ukončením insolvence už není vymahatelný. Doporučuji tedy po správcovské firmě požadovat opravené potvrzení. Za situace, kdy správcovská firma nepřihlásila dluh řádně, je odpovědná za škodu, která tím družstvu vznikla, takže by dluh měla z titulu odpovědnosti uhradit sama. Požadujte tedy důrazně opravené potvrzení. :

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.