Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 hlasů)

Nájemní smlouvu mám sepsanou do konce března 2020, byla sepsána od 1.3.2019 na dobu určitou konec března 2020. Nájemníka jsem upozornil, ale nijak se neohlásil a předpokládám, že se neohlásí a byt, který je v mém vlastnictví neopustí a neotevře, jelikož si je vědom že smlouva prodloužena nebude.

Jelikož jsem nebyl spokojen, sice dluhy nemá, ale nedodržoval termíny placení atd. Pokud nepředá byt do konce března, což počkám a v dubnu byt nechám odemknout, jelikož si nechal nájemník vyměnit zámek a byt uzamkl a znemožním přístup. Mám na to právo nebo musím jednat jinak. Když jsem ho včas upozornil, že smlouvu neprodloužím. Věci co se týče vybavení bytu jsou moje. Nájemníka je jen postel, televize a oblečení. Věci, co jsou moje vše ve smlouvě řádně nafoceno a podepsáno. Děkuji za radu.

ODPOVĚĎ:
Jediná správná právní cesta je podat ihned žalobu o vyklizení, aby soud rozhodl o tom, že nájemník skutečně nemá právo se v bytě zdržovat. Zámek vyměnit můžete, je pak otázkou, jak se nájemník zachová, zda dobrovolně odejde. Pokud by odešel, byla by to dobrá varianta, pokud neodejde, nemůžete ho fakticky vyhodit, ale musel byste podat onu žalobu o vyklizení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.