Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Potřeboval bych poradit jak postupovat. Rodiče mi 2000 darovali dům i pozemky podle map, které jsme měli dotupné a zdálo se, že je vše v pořádku. Po digitalizaci (rozporovat na katastru už nelze) jsem zjistil, že část zahrady, kterou jsme moji rodiče i já 42 let využívali se ocitla ve vlastnicví města.

Po zkoumání na katastru nemovitostí ČR mi město odpovědělo, že si údajně předchozí majitel nějaké metry přisvojil a rodičům je prodal a proto to museli zaměřit, tak jak zaměřili. Chtěl jsem se 2018 s městem domuvit, ale město mi sdělilo, že mi pozemek prodají za cenu stavební parcely nebo pronájmem. Doposud jsem s městem žádnou smlouvu nepodepsal a chtěl bych pozemek vydržet. Je to možné? Děkuji za odpověď Adam.

 

ODPOVĚĎ:
Ano, ubírala bych se cestou určení vydržení. Musel byste ale k soudu podat žalobu o určení vydržení a soud by v soudním řízení zkoumal, zda skutečně podmínky vydržení byly naplněny. K tomu je třeba nastudovat celou dokumentaci týkající se pozemků.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.