Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V naši obci se začala výstavba kruhového objezdu, zakázku dostalo Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.
Kruhový objezd zasahuje do části kde máme v pronájmu budovu s prodejnou ze střešním materiálem a skladem, kde si musí zákazníci nebo i dodavatelé zajet autem.

03/2019-062019 není možné k naší prodejně zajet autem, protože před bránou je pozemek upravován, rozkopán. Přístup je jen pro projíti a to mezi rozkopáním a stavebními vozy.
Utrpěli jsme finanční ztrátu, ztratily zákazníky, protože se k nám nedostanou a myslí si, že po dobu výstavby nefungujeme a dále platíme i zaměstnance (prodavače), který je u nás po dobu otvírací doby zaměstnán.
Tímto bych se chtěla zeptat, jestli můžeme žádat o nějakou náhradu a pokud ano kde žádost (stížnost) podat.
Děkuji, Svatava

ODPOVĚĎ:
Úpravy pozemních komunikací mohou probíhat pouze pokud jsou řádně schválené a je dodržen zákonem stanovený postup pro jejich schválení. Tento postup mj. zahrnuje i to, že celé řízení, ve kterém je řešena úprava komunikace, musí být přístupné veřejnosti – ve smyslu, že jednotlivé rozhodnutí jsou zveřejňovány na úřední desce příslušné obce. V návaznosti na toto pak mohou dotčené osoby podat námitky a každý může podat připomínky, ve kterých lze mj. rozporovat skutečnost, že dojde k omezení přístupu k prodejně apod. Pokud ovšem těchto svých práv nevyužijete, příliš jiných možností nemáte. Jelikož platí, že každý si má chránit svá práva.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.