Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024, svátek slaví Marcela, zítra Alexandra.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Pásový opar - léčení, následky a komplikace, cena očkování

Pásový opar léčení léčba následky komplikace prevence cena ceník očkování

Pásový opar léčení léčba následky komplikace prevence cena ceník očkování
Přichází nenápadně, nepozván, ale potíže po sobě může zanechat ještě dlouho poté, co vás opustil. Latinsky se mu říká herpes zoster, a pokud jste se ještě nepotkali, buďte rádi! Bolest, jako by vás natahovali na skřipec, únava, jako byste složili vagon uhlí, a bohaté „zdobení" v podobě červených puchýřků, jako byste byli příbuzní mloka skvrnitého. Takové „radosti" vám může přinést náhle probuzený virus.

__

__

Vulva, pochva, vagina - anatomie, obrázek, fotografie

anatomie-pochvy-vaginy-delohy-obrazek-fotografie

anatomie-pochvy-vaginy-delohy-obrazek-fotografie
Vulva je zevní část ženského pohlavního ústrojí, resp. zevních rodidel, lůno. Zahrnuje velké a malé stydké pysky (labia majora a labia minora), poštěváček (klitoris), ústí pochvy (vaginy) a močové trubice a lubrikační žlázky.  Pochva, vagina je pohlavní orgán ženy sloužící k pohlavnímu styku (koitu), ochraně vyšších etáží pohlavního ústrojí a jako porodní kanál. Je uložena mezi močovým měchýřem a močovou trubicí vpředu a konečníkem vzadu. Trubicový svalový orgán. V horní části se do ní vyklenuje děložní hrdlo jako portio vaginalis - čípek, okolo něhož je poševní klenba fornix vaginae. 

___
___

Co vyvolává epileptické záchvaty, faktory vzniku záchvatu, práh

co_vyvolava_epilepticky_zachvat.jpg Jsou různé události a skutečnosti, které provokují vznik epileptického záchvatu, kterým se pacient s diagnostikovanou epilepsií musí vyhýbat nebo je může jinak ovlivnit. Článek se zabývá právě těmito faktory.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Tesco? Nejvyšší čas na odchod. Nákup v den výplaty není vždy dobrý nápad.

tesco_nejvyssi_cas_na_odchod.jpgJe 15. srpna. Po osmi hodinách v práci s bolavou hlavou se rozhoduji jít na nákup. Nasedám do auta a už příjezd na parkoviště mě utvrzuje, že to právě dnes není nejlepší nápad. Všude mnoho aut, skoro by se dalo říct, že na hlavním tahu, kudy odjíždí auta je kolona. Přednost zprava? Ale kdeže!

___

___

Průměrné platy lékařů v ČR 2010, 2011 - platové tabulky

prumerne-platy-lekaru-v-cr.jpg

prumerne-platy-lekaru-v-cr.jpg - prumerne-platy-lekaru-v-cr.jpg
CELKOVÝ průměrný plat lékaře se skutečně pohybuje v poměrně vysokých relacích, vzhledem k vnímání "obyčejného českého člověka". ALE - jedná se o příjem počítaný se všemi přesčasy, tzn. službami a dalšími příplatky. Tabulkový plat je natolik tragický, že se průměřné hodinové ohodnocení lékaře absolventa pohybuje kolem 100 Kč, s přibývajícími léty a atestacemi se zvedne někam ke 200,- Kč za hodinu.

___
___

Jak se cítit dobře, jak se cítit psychicky lépe - návod, tipy, rady

jak-se-citit-psychicky-dobre-lepe-rady-tipy-navod.jpgErich Maria Remarque napsal v roce 1954 bestseler s názvem Čas žít, čas umírat. Smutný příběh se smutným koncem. Aby byl ten váš příběh krásný a veselý, musíte aktivně zasahovat do děje svého života. Jako orientační rady berte následujících několik pravidel na této stránce.
___
___

Vztahy - náhodné články

Neplodnost, potíže s početím aneb jak otěhotnět? Tipy, rady, triky.

koncepce.jpgStále nemůžete otěhotnět, ačkoliv po tom velmi toužíte? Nevěšte hlavu, před 35. rokem věku se nemusíte moc znepokojovat, protože na otěhotnění ještě máte dost času. Pokud jste ale starší, vyhledejte raději pomoc lékaře.
___
___

Děti které vyrůstaly v klidném prostředí zapadnou lépe do společnosti a zvládají dobře krize

klidne-deti-maji-spokojenejsi-zivot-lepe-zvladaji-krize.jpgMáte pocit, že na ty své děti občas zbytečně vyjíždíte a sem tam jim i křivdíte? Je lépe to nedělat. Proč? Štastné dětství je základem spokojeného duševního růstu a také například se ve společnosti dobře zapojit a fungovat. Harmonické vztahy v rodině jsou tedy dobrým základem pro další život vašeho dítěte.
___
___

Co vadí ženám na mužích? - 10 top věcí

co-vadi-zenam-na-muzich-10-top-veci

co-vadi-zenam-na-muzich-10-top-veci

Svého partnera milujete, ale občas to vypadá, jako by byl skutečně z jiné planety! Stačí pár minut a dokáže vás vytočit k nepříčetnosti. Jak se mu to daří? Vybrali jsme pro vás deset nejčastějších situací, které dokážou ženy rozžhavit do běla.

__

__

Texty - náhodné články

Jak utišit plačící miminko, kojence - tipy, rady, návod

jak-utisit-placici-miminko-kojence-tipy-rady-navod

jak-utisit-placici-miminko-kojence-tipy-rady-navod
Nejste v pohodě? Štve vás celý svět? Vaše dítě je neklidné a pláče? Než vezmete své miminko do náruče, párkrát se zhluboka nadechněte. Vaše špatná nálada mu nepřidá! Co vám může pomoci? Vzít dítě na rameno, nakrmit ho, dát ho k prsu, nabídnout mu prst či ho jemně něžně poplácávat.

___

___

Rozdíl mezi mužem a ženou v myšlení a schopnostech, v čem je kdo lepší

rozdil_mezi_muzem_a_zenou_v_mysleni.jpgSkutečně existují fyzické rozdíly mezi mozky žen a mužů, které odhalují odlišnost mezi způsoby myšlení? Článek pojednává o tom, jaký je rozdíl mezi myšlením muže a ženy a v čem jsou muži a ženy lepší nebo méně úspěšní.
___
___ 

Nákup zdravých potravin není tak těžký jak vypadá

nakup-zdravych-potravin-neni-tak-tezky-jak-vypada
nakup-zdravych-potravin-neni-tak-tezky-jak-vypada
Často si sice s chutí přečteme nějaký článek o zdravé výživě, abychom pak ale v obchodě stejně kvůli nedostatku času nebo omezeným finančním možnostem nakoupili nevhodné potraviny s vysokým podílem tuků, cukrů či soli, a naopak s malým množstvím potřebné vlákniny, vitamínu C či vápníku. Peněženka při tom tolik netrpí, ale naše tělo ano.  Všichni víme, že by náš jídelníček měl obsahovat dostatek nutričně významných látek, včetně vitamínů, minerálních látek a stopových prvků.
___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz