Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.545.804

Insolvence a vyplácení RP

Odesláno: 
Otevřeno 474 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, cekáme s partnerem druhé dítě, raději než zvýšení měsíční částky rodičovského příspěvku bych si chtěla zažádat o vyplacení prvního rp az po porodu. (RD a RP je na me)
Já ale už platnou pracovní smlouvu, ale co jsem pochopila se dá vyplácení RP provést přes partnera a otce obou dětí (pracovní smlouvu má na neurčito), ale co mě napadá, partner je v insolvenci, tedy zda se nás to nějak týká ve smyslu vyplácení zbytku prvního RP? (Že by část peněz šla ins. správci? )
Předem moc děkuji
 
Dobrý den, každý exekutorský úřad může volit v rámci zákona jiný postup. Pokud Vám vykonavatel ukáže průkaz a pověření a vydá stvrzenku o převzetí peněžitého plnění do dané exekuce, je to v pořádku. Následně žádejte exekutorský úřad písemně stav exekuce – vymoženého plnění, abyste měl kontrolu.
 
Děkuji za odpověď, ale obávám se že byla napsána k jinému dotazu, já se ptala na insolvenci partnera (nikoliv exekuci) a s tím spojené vyplacení rodičovského příspěvku
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.