Počet stránek ve webu: 43.161


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.528.267

Exekutor nezastavil exekuci i přes zaplacenou jistinu

Odesláno: 
Otevřeno 432 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
rád bych se zeptal zda má exekutor nějaký závazný termín od obdržení platby na zastavení exekuce? V rámci milostivého léta jsem požádal exekutora o vyčíslení a zaslal exekutorovi jistinu + paušální odměnu stanovenou pro exekutora ve výši 908 Kč spolu s žádostí o zastavení exekuce v rámci splnění podmínek milostivého léta. Exekutor mé žádosti nevyhověl a obě spisové značky postoupil sodu s odvoláním na $ 54 odst. 7 z6 zákona t.
12012001, Sb. , o soudnich exekutorech a exekuční činnosti (exekudni řád) a o změně dalších
zákonů (dále jen,, e. řádi.") Soud rozhodl o zastavení obou exekucích v prosinci a v lednu, ale dosud nebyli exekutorem exekuce zastaveny je nějaká možnost exekutora přímět k rychlejšímu jednání? Případně mohli by jste se tohoto případu ujmout a za jakých podmínek? Děkuji

S pozdravem L. K
 
Dobrý den, pokud soud rozhodl o zastavení exekuce, je tato skončena. Je však otázka, zda je rozhodnutí o zastavení exekuce v dotčené věci pravomocné. Je totiž možné, že se proti rozhodnutí soudu odvolal věřitel (věřitelé) a bude o něj rozhodovat ještě odvolací soud. Doporučuji Vám proto obrátit se na soudního exekutora s dotazem, zda je exkuce skutečně skončena (zastavena). V dalším se prosím obraťte na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz).