Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.542.227

zaměstnavatel v insolvenci, nárok na odstupné

Odesláno: 
Otevřeno 201 x
0 odpovědí
 
Dobrý den,
potřebovala bych poradit jak řešit tuto situaci. Pietro Filipi se dostalo do insolvence v průběhu pandemie. V srpnu byla soudně ukončena činnost. Co vím, tak rozdávali výpovědi už v průběhu první poloviny roku. 2021, Bohužel se mě to ještě netýkalo, vzhledem k tomu, že jsem byla na rodičovské dovolené, tak jsem dostala výpověď až v září s uplynutím výpovědní lhůty k 30.11.2021. Poslali mi všechny výstupní podklady a papíry ohledně odstupného atd, že nebylo vyplaceno, a také podklady pro daňové přiznání, kde je uvedeno odstupné ve výši 56.000,-.
Ale na úřadu práce mi sdělili, že lhůta pro podávání žádostí o výplaty a odstupné byla jen do června, a teď už si to musím vyřídit s insolvenčním správcem. Ten mi ovšem řekl, že mou pohledávku registruje, že se nikam hlásit nemusím, a že až se uzavře insolvenční řízení tak mi bude možná něco vyplaceno. Nejde mi do hlavy, že bych se nikde o pohledávku nemusela hlásit. Také jak mi můžou vystavit takové podklady pro daně, když ty peníze můžu dostat třeba až za rok nebo taky vůbec ne? A tím souvisí daně, co by měl dostat můj manžel na manželku, což ale nedostatne pokud si vydělám více jak 65.000 za rok, což s tímto příjmem přesáhnu, ale peníze nedostatnu... Vícemeně mi naznačil, že mi radit nemůže, když zastupuje PF.
Co byste mi poradil jak pokračovat nebo na koho se obrátit. Děkuji za Vaši odpověď a za váš čas.
čekejte
Váš dotaz byl přijat ke zpracování. Odpověď Vám přijde na emailovou adresu, kterou jste zadal/a při uložení dotazu. Děkujeme, že využíváte našich služeb.