Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.673

Dluh ve Francii

Odesláno: 
Otevřeno 99 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
v říjnu 2019 jsem ve Francii si zhotovil roční členství ve fitness klubu Basic Fit (který má posilovny v 5 zemích - ES, FR, NL, BE, LU) s pravidelnými měsíčními platbami. Nicméně po dvou měsících jsem mi došly peníze na kartě (použil jsem starou debetku), přestal jsem mít přístup do fitness, přestal jsem tam chodit.

Po dalších dvou měsících jsem se vrátil zpět do ČR (leden 2020) avšak členství jsem nezrušil (neměly mi stále co z debetky strhnout).
Nyní (říjen 2020) mi přišel e-mail od právní kanceláře La-On (se sídlem v Belgii) o zaplacení dlužné částky 244 € (roční vstupné do fitka) s datem splatnosti do ledna 2021 s tím, že pokud do té doby neuhradím částku tak bude věc předložena soudnímu úředníkovi. Chci se zeptat, zda je daná částka vymahatelná i když jsem v ČR? (Údaje o mne mají pouze: jméno a příjmení, datum nar. , e-mail, stará adresa ve Francii - univerzitní koleje a číslo (IBAN) mého bank. účtu)
 
Dobrý den, pravomoc a působnost státních orgánů se omezuje na území daného státu, tj. lze vymáhat pohledávku z prostředků, které má dlužník v daném státě. Pokud je Vámi uvedený bankovní účet zřízen v dané zemi, bude bez dalšího postižen; pokud však je zřízen v ČR, musí státní orgán žádat o poskytnutí součinnosti Ministerstvo zahraničí ČR. Obdobně i s jiným majetkem, který máte v ČR. Proces postižení majetku v jiné zemi EU je poměrně složitý a záleží na vymáhacím orgánu každé země EU, zda jej podstoupí; není to však nemožné. V případě zahájení procesu se obecně přerušují lhůty, tudíž Váš dluh promlčen v budoucu nebude. Doporučovala bych Vám dluh uhradit dobrovolně.