Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.544.349

Manžel dlužník v insolvenci, manželka dědí majetek a chce ho odmítnout - může ho odmítnout?

Odesláno: 
Otevřeno 185 x
1 odpověď
 
15.11.2019 mi umřela maminka. Za určitou dobu se nám jako sorozencům ozve jistě notář, kvuli dědictví tedy kvůli nemovitosti (rodinnému domu) který maji rodiče, tedy už jen otec. Manžel je v insolvenci v oddlužení 2016-2019 a ještě nás čekají necelé dva roky placení. Já mu ručím 1000 Kč každý měsíc a ty chodí insolvenčnímu správci mého manžela, protože má manžel malou výplatu. Ale o co se mě jedná až se ozve notář a budeme se s bratrem vzdávat majetku vůči otci, zda se ta manželova insolvence muže provalit u notáře nebo ne. Tohle je manželův problém který si nasekal před naším manželstvím a teď tedy i muj ale nerada by jsem aby se to dozvěděl muj otec a bratr. Děkuji
 
Pěkný den,

pokud není váš manžel dědicem, pak se ho dědické řízení nijak netýká (není účastníkem tohoto řízení). Insolvenčního správce vašeho manžela nebude zajímat ani majetek, který byste nabyla pouze vy (můžete se ho tedy vzdát ve prospěch otce).

Jen upozorňuji, že insolvenční rejstřík je veřejný a může do něj tedy nahlížet kdokoliv. Insolvence vašeho manžela je tak veřejné dostupnou informací.