Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.461

Směnka v insolvenci

Odesláno: 
Otevřeno 766 x
1 odpověď
 
Vážení, obracím se na vás s dotazem, která se týká oddlužovací společnosti.
V roce 2014, jsem se pokusil vstoupit do insolvenčního řízení a díky vysokým dluhům zažádat o oddlužení. Je nutno podotknout, že jsem byl finančně negramotný a nedokázal jsem ušetřit ani korunu. Prostě jsem si myslel, že to nějak zvládnu a nepřipouštěl si vážnost své situace.
Vzhledem k tomu, že jsem nebyl znalostmi napěchován v sepsání žádosti, byla mi insolvence odmítnuta.
V té době operovali v České Republice společnosti, které mohli obchodovat s lidskou chudobou a vydělávat nemorální peníze na lidech, kteří byli ve špatném psychickém tlaku a byli schopni v takové situaci podepsat vše jen proto, aby se zbavili dluhů a hlavně exekutorů, kteří nekoukali na efektivitu vymoženosti dluhů, ale na totální likvidaci dlužníka.
Tyto oddlužovací společnosti vysedávali u počítače a sledovali stav insolvenčního rejstříku. Tedy kontaktovali všechny, kterým byla insolvence zamítnuta z důvodu špatně sepsaného návrhu.
Takhle mě kontaktovala společnost INSOFER (férová insolvence) pod vedením Pana Gottwalda se sídlem v Brně.
Protože na justici nejsou začerňovány adresy dlužníků, napsal mi dopis, kde mě ujistil, že díky němu budu zcela oddlužený.

V té době jsem byl ženatý a přiženil jsem tři děti, které nebyly moje. Exekutoři byli nekompromisní a jejich nátlak byl nezvladatelný. Obstavením účtu mě a manželku připravili nejednou o finance a dluhy stále rostly.
Pan Gottwald nám dal nabídku, že oddlužení nám dá na splátky a bude nás stát 15000 Kč. V té době jsem na jeho návrh byl nucen přistoupit.
Při návrhu, jsem musel podepsat směnku na smluvní pokutu v částce 10 000 Kč.
Začal jsem tedy zasílat domluvené splátky na jeho účet. V prvním podání udělal chybu ve jméně a opět byla insolvence odmítnuta. Uznal, že se jednalo o jeho chybu a sjednal nápravu.
Ve druhém podání odmítl vepsat do návrhu mnou navrhovanou hypotéku. Je nutno podotknout, že hypotéku si vzal na barák nevlastní otec a já byl spolužadatel. Banka se přihlásila ihned, že byli porušené podmínky hypotéky a hrozilo, že otčím bude muset prodat barák. Začal neuvěřitelný kolotoč a bylo nutností, abych byl z hypotéky vyškrtnut. Kontaktoval jsem P. Gottwalda, že udělal druhou chybu a že nesplnil smluvní podmínky. Stopl jsem platby a po zaplacení 10 tisíc korun na jeho účet, jsem jej žádal, aby sjednal nápravu, jinak mu nedoplatím zbytek. Do telefonu byl arogantní a častoval mě nadávkami jako že jsem imbecil a že on za to nemůže.

Ale proč Vám píšu. Dne 23.10.2019 mi přišel do Datové schránky dopis od soudu, že Pan Gottwald proti mé osobě podal žalobu a dle směnky vyžaduje 25000 Kč. Aby toho nebylo málo, tak na směnce udal datum o rok později s tím, že mi půjčil v insolvenčním řízení peníze a tím jsem porušil insolvenční řízení. Tak že po 4 letech mi hrozí, že budu znovu v exekutorském tažení. Neuvedl u soudu, že jsem mu posílal peníze na účet a ani neuvedl, že vyžadované peníze jsou ve spojitosti s oddlužením.
 
Pěkný den,

Doporučuji poradit se s advokátem popřípadě s právníkem z bezplatné poradny /organizace, která se zabývá insolvenční právem. Seznam najdete na sako. justice.cz. Rozhodně v řízení reagujte, doložte, že jste hradil panu G. Částky na účet. Datum přepsal nebo doplnil. ?
Právník si případ projde podrobně a vám jistě pomůže věc řešit