Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.936

Insolvence a obstrukce ze strany exekutora

Odesláno: 
Otevřeno 573 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Přítelkyně podala návrh k oddlužení u právníka a ten veškeré materiály zpracoval. Ovšem ze strany právníka jí přichází zprávy, že nemůže poslat návrh k soudu, jelikož exekutor po ní chce 25000 aby mohla být žádost kladně posouzena soudem. Celé mi to příjde jako tlačení exekutora, který si je vědom toho, že po schválení insolvence příjde o část pohledávky. Je to vůbec v pořádku chtít od zadluženého člověka takovou "pálku"?

Nejedná se o odměnu právníkovi. Jen mě zajímá jestli to je správný postup. Protože kvůli tomuhle se začínám zadlužovat i já.
 
Dobrý den,

pokud Vám tuto informaci sdělil právník (advokát? ), jedná se o velmi podivnou informaci.

Upozorňuji, že zpracovatelé návrhů mohou požadovat pouze zákonnou částku ve výši 4.840,- Kč. jedná se o advokáty, notáře, soudní exekutory a insolvenční správce. Akreditované osoby, jejichž seznam najdete na stránkách sako. justice.cz, sepisují návrh zdarma.

Nic jako odměna za kladné posouzení neexistuje. Insolvenční návrh posuzuje Krajský soud na základě objektivních hledisek.

Pokud vám takovou informaci sdělil advokát, zvážila bych změnit osobu sepisující návrh a případné řešení věci u advokátní komory.