Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.496

Bankovní účet a insolvence

Odesláno: 
Otevřeno 424 x
1 odpověď
 
Dobrý den. Letos (2019) 17.9. Jsem si založila nový účet u KB, bylo to ještě před podáním insolv. navrhu s povolením oddlužení. (Předchozí ucet bude zrejme zrušen) mám povoleno oddlužení a čekám na dopis a následnou schůzku se správcem. Jsem povinná mu říkat o založení nového účtu, dostane se k němu a zablokuje to? Ještě nemám splátkový kalendář. Spíš se bojím, abych mohla normálně platit Telefon, benzín, stravu apod. Pokud budu že svého účtu někomu posílat peníze, co mi půjčil? Nebo raději ne? Děkuji za odpověď
 
Pěkný den,

bankovní účet mít můžete.

Záleží, jakým způsobem budete své oddlužení plnit. Pokud ze mzdy, bude insolvenční správce srážky provádět ze mzdy. Z vašeho účtu nikdo nic strhávat nebude. Nicméně by Vám na tento účet měly přicházet pouze peníze, které jste uvedla jako příjem v návrhu, popř. insolvenčnímu správci.


Není mi příliš jasná věta "Pokud budu že svého účtu někomu posílat peníze, co mi půjčil? "
- Upozorňuji, že veškeré závazky, které vznikly před zahájením insolvenčního řízení, resp. usnesením o úpadku, musí být uspokojeny v tomto insolvenčním řízení. Pokud byste vyplácela nějaké závazky mimo oddlužení, jedná se o trestný čin upřednostňování věřitele.