Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.541.850

Jak zjistit zda proti mě není vedena exekuce (mám datovou schránku)

Odesláno: 
Otevřeno 399 x
3 odpovědi
 
09/2018-09/2019 má datovou schránku. Navzdory tomu mi bez varování exekutor obstavil všechny účty i nemovitostí. Zjistil jsem, že jsem před 3 lety spáchal dopravní přestupek. Pokutu za něj mi příslušná obec zasílala na dresu trvale bydliště, na kterém jsem ovšem nepobýval. Pak věc předala soudu. Jak a kde mohu zjistit zdali proti mě neběželo/neběží nějaké řízení, které by pro mě opět mohlo zcela nečekaně exekuci? V registrech exekuci záznam nemám.
 
Dobrý den, soudní exekutor ze zákona nejprve zajistí majtek vhodný pro uspokojení pohledávky včetně jeho nákladů a teprve poté zasílá příslušné dokumenty dlužníku. Pokud máte datovou schránku, tak by ji měl použít. Informovat se o tom, zda proti Vám neprobíhají další exkeuce, je nejlepší na soudu v místě Vašeho bydliště, neboť každou exekuci musí nařídit exekuční soudu a vede si příslušný exekuční spis.
 
Dosud jsem bydlel v Praze 9, nyni asi mesic bydlim ve Stedoceskem kraji. S ohledem na to, ze mam datovou schranku cca rok, tedy staci oslovit soud pro Prahu 9 a v pripade, ze u nich zadny spis neni, lze s jistotou tvrdit, ze dalsi pripad u jinde v repuiblice neni a nemuze se objevit?
Diky jete jednou.
 
Dobrý den,
pokud jste bydlel na Praze 9, oslovte Obvodní soud pro Prahu 9; zřejmě bude stačit telefonicky na Infocentrum soudu, kde na spisy „vidí“; u některých soudů se musí zaslat dotaz písemně – to si musíte zjistit. Jinak pokud jste bydlel dříve ještě jinde, oslovte i tento soud. Některé spory se vedou v 1. stupni u Krajského (Městského) soudu (napříkal ohledně směnečných a šekových řízení), z opatrnosti bych tak oslovila i Městský soud v Praze.