Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.539.087

insolvence + důchod

Odesláno: 
Otevřeno 685 x
1 odpověď
 
Prosím poradťe,
jsem vdaná, mám běžící INS, v průběhu jsem se stala v III. st. invalidní. Ukončení INS v 02/2020. Částka, kterou pobírám za inv. důchod nestačí pokrýt ins. splátky, zasílám i peníze z mého životního minima, takže mi zbývá opravdu málo na život. Tím pádem nedodržím povinnost za 5 let min 30%. Ins. správce, žádá o navýšení splátek, protože nyní budu mít splněno při těchto splátkách pouze 26%.
Chtěla jsem se zeptat co dál a jaké mám možnosti? Bude mi ukončeno oddlužení? Jak se v těchto přípaech chová insolvence + oddlužení? Prosím poraďtě mi.
Děkuji JanaSY
 
Dobrý den,
pokud není možné strhávat z příjmu takovou částku aby splátky na oddlužení splňovaly alespoň minimální 30% hranici povinnou pro splnění oddlužení, je možné hradit navíc (tedy nad rámec srážek) a to například prostřednictvím darovací smlouvy uzavřené s dárcem. Buď si domluvíte osobu, která Vám bude částku fakticky přispívat, popř. si budete hradit částky navíc sama.

Pokud není ve vašich finančních možnostech hradit navíc, je možné požádat soud o možnost splnění oddlužení i nižším než 30% splněním.
Doporučuji obrátit se na bezplatnou první poradnu, která vám pomůže se sepsáním tohoto návrhu.
Jejich seznam najdete zde https://sako.justice.cz/