Počet stránek ve webu: 43.153


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.528

exekuce, insolvence, osobní bankrot

Odesláno: 
Otevřeno 519 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Rád bych vás zdvořile požádal o konzultaci, je-li to ve vašich možnostech. V této chvíli jsem již zcela bez prostředků. Věnuji se obecně prospěšným věcem a má mi zanedlouho vyjít kniha. Vlastní hloupostí a důvěřivostí jsem se dostal do exekuce a jedinou možností je získání pracovního poměru a podání žádosti na osobní bankrot. Exekutor mi hned vše zabaví a já nemohu začít v podstatě nic podnikat, abych se z této situace dostal sám. Pokud vydám knihy, kde bude copiright uveden na mě, ihned bude vedena exekuce na zisk z jejich prodeje. Dostal jsem informaci, že mám s přáteli, se kterými společně pořádáme různé přednášky a semináře, založit spolek-neziskovou organizaci. A kdybych prý napsal knihy jako zaměstnanec spolku, tímto pověřený jako práci ve mzdě, byl by vlastníkem autorských práv spolek a exekutor by na výnosy nemohl. A já bych, jako zaměstnanec, mohl požádat o osobní bankrot. Je tato informace v pořádku? Pokud ano, musel bych s partnery společná i mé vlastní práva k dílům u vás nějak právně ošetřit, to se rozumí. Ale v této chvíli si vás velmi zdvořile dovoluji požádat o informaci, zda je doporučený směr správný příp. jak navrhuje postupovat a kolik by vaše služby v této záležitosti stály.
Děkuji a přeji vám vše dobré

 
Pěkný den,

při podání insolvenčního návrhu se přerušují všechna exekuční řízení.

V insolvenčním řízení je možné použít pro účely splátek příjem z podnikání, ale samozřejmě i ze mzdy (z pracovního poměru).

Pokud byste měl podnikatelské příjmy, bude po vás správce požadovat opravdu reálné příjmy, tedy reálný výnos z prodeje. Pro účely oddlužení bude určitě výhodnější příjem ze mzdy.
Bude potřeba aby bylo i v pracovní smlouvě uvedeno, že veškerá autorská práva náleží tedy spolku a vám náleží pouze pravidelná měsíční mzda.

Pro účely konkrétního poradenství (váš případ je velmi specifický) doporučuji obrátit se na advokáta, popř. akreditovanou organizaci, která se zabývá insolvenčním právem a mj. podáváním insolvenčních návrhu. seznam najdete zde:
https://sako.justice.cz/