Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.823

Dotaz insolvence mimořádný příjem

Odesláno: 
Otevřeno 257 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, sestra je v inslovenci od února 2016. Zůstává jí nezabavitelná částa 8 800 Kč někdy méně. Z toho si platila nájem (byla v pronájmu) 5 500 Kč měsíčně. Nyní zjistila, že jí pronajímatel účtoval neoprávněně poplatky za fond oprav a správa bytu, když dostávala vyúčtování 1 za rok. Jelikož zde ukončila pronájem, dala to k soudu. Nyní požaduje zpětně za 3 roky, co tam byla cca 23 000 Kč za tyto poplatky. Když vyhraje tento soud a dá jí za pravdu, že jí to účtoval neoprávněně a pronajímatel jí vrátí 23 000 Kč, musí tohle poslat insolvenčnímu správci jako mimořádný příjem? Jelikož to vše platila ze svého zůstatku (8 800 Kč) co jí zůstalo po odečtení insolvence, tak se mi to zdá nespravedlivé, že by to měl vzít insolvenčí správce jako mimořádný příjem. Můžete mi poradit, jak postupovat a jakj dát vše insolvenčímu správci? Děkuji za kladnou odpověď.
 
Pěkný den,
v případě výhry sporu doporučuji zaslat rozhodnutí soudu na krajský soud, který vede insolvenční řízení zároveň insolvenčnímu správci.

K tomu napsat přípis, že se sice jedná o mimořádný příjem, ale vznikl jako přeplatek nájmu (popř. bezdůvodné obohacení), které se dlužnice hradila z nezabavitelné částky, která je nepostižitelná v oddlužení.