Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.213

Prominutí dluhu insolvenčního

Odesláno: 
Otevřeno 172 x
3 odpovědi
 
Dobrý den jelikož mám insolvenci od roku 2017 a teď mám malé miminko 5mesicu chtěla bych se zeptat mohu zažádat o odpuštění celkového dluhu?? . Neboli snížení splátek čili splátkové ho kalendáře? Děkuji za odpověď přeji hezký zbytek dne Jana
 
Dobrý den,

narozením dítěte se Vám zvýší nezabavitelná částka.
Předpokládám, že se Vám rovněž změnily příjmy a nově pobíráte rodičovský příspěvek.

Bohužel není možné "pouze" z důvodů narození dítěte žádat o odpuštění hrazení zbytku závazků přihlášených do insolvence. Podáním návrhu na povolení oddlužení jste se zavázala k povinnosti uhradit přihlášeným věřitelům ALESPOŇ 30% vašich závazků.

V současné době budete muset stále hradit tak, abyste měla předpokládanou míru plnění (ke konci oddlužení) alespoň 30% a rovněž odměnu insolvenčnímu správci 1.089,- Kč.

Doporučuji se domluvit s insolvenčním správcem, aby Vám sdělili, jaká je aktuální předpokládaná míra plnění.
 
Dobrý večer. rodicovsky příspěvek budu mít pouze 6100. po dobu čerpání rodičovského příspěvku. Budu muset Pouze zasílat odměnu? Chápu to správně. a pokud si najdu během. Rodicovskeho příspěvků. si najdu brigádu. to znamená že mi seberou vše??? Nenechají mi nic???? Je to tak! ☺
 
Dobrý den,

je to tak, jak jsem psala výše. Budete muset stále hradit tak, abyste zvládla během oddlužení uspokojit ALESPOŇ 30% svých závazků + 1.089,- Kč insolvenčnímu správci.

Pokud vaše současné příjmy nedostačují, doporučuji uzavřít darovací smlouvu, kterou se dárce zaváže přispívat vám částku na oddlužení (která bude ve výši podle nutného 30% uspokojení). Insolvenční správce nezkoumá, od koho tento příjem fakticky přichází.

Samozřejmě můžete soud požádat o prominutí, resp. možnost odpuštění zbývajícího dluhu, ale nedomnívám se, že toto soud tento požadavek schválí.

Zároveň doporučuji kontaktovat isnolvenčního správce a co nejdříve mu mu tuto skutečnost sdělit.