Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.041

Nepatrný konkurz na majetek

Odesláno: 
Otevřeno 304 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
prosím, mám dotaz, zda když proběhl nepatrný konkurz, ještě není podepsaná kupní smlouva, jde se ještě odvolat? Nesouhlasím s výši kupní ceny. Nepokryje mi to celkovou částku dluhů. Při srážkách ze mzdy nebudu moci zaplatit pronájem nového bydlení. Jak postupovat dále?
Na stránkách Justice.cz je můj spis pod jménem Jan Polvanov, Havřice 187.
Děkuji za ochotu.
 
Dobrý den,

v rámci konkursu má dispoziční oprávnění nakládat s vaším majetkem insolvenční správce. Prodej nemovitých věcí v konkursu se odvíjí od znaleckého posudku. Znalec nemovité věci ohodnotil na částku 479.000,- Kč - dle zprávy v insolvenčním rejstříku, insolvenční správkyně dostala na odkup nabídku ve výši 600.000,- Kč. Z této částky bude uspokojena odměna insolvenčního správce a část přihlášených nezajištěných pohledávek.

Domnívám se, že byste mohl jedině zpochybnit znalecký posudek, pokud byste měl k dispozici jiný znalecký posudek s odlišným cenovým odhadem.

Po skončení insolvenčního řízení je možné podat znova návrh na povolení oddlužení se zbývajícími závazky, nicméně bude třeba prokázat poctivý záměr - vzhledem k nepovolení oddlužení v tomto řízení.