Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.942

Předlužení - je lepší konsolidace půjček nebo insolvence (oddlužení, osobní bankrot)?

Odesláno: 
Otevřeno 963 x
1 odpověď
 
Vlastní blbostí jsem se dostala do problému, kdy mi přerostly dluhy na hlavu a už nevím jak pokračovat. Dluh je jak od banovních společností, tak i od nebankovních. Bude kolem 200.000 Kč.
V práci mi končí smlouva, podepisovat jí dál nechci (mám jí do července) a již si hledám novou práci.
Nejspíše již budu i v registru dlužníků a některé pohledávky převzala i inkasní agentura. U jednoho věřitele jsem v pátek celý dluh zaplatila z výplaty a u druhý inkasní společnosti jsem to také zaplatila. Vždy se takhle snažím, alespoň něco zaplatit. Mám účet vedený u KB, myslíte, že by mi ještě mohli pomoct s konsolidací úvěrů anebo mám zkusit podat žádost o insolvenci?
Jak se mám vypořádat s inkasní agenturou a je možné od ní dluhy konsolidovat k bance?
Moc děkuji. S pozdravem ...
 
Dobrý den,

v prvé řadě upozorňuji, že nejste povinna komunikovat s inkasní společností. Jedná se pouze o "vymahačskou" společnost, která na základě určité dohody mezi touto společností a vaším věřitelem vymáhá pohledávku. Bohužel si však napočítají náklady, které chtějí po dlužníkovi, tedy po Vás. Vy ovšem nemáte s touto inkasní společností žádný smluvní vztah, tedy s nimi nemusíte vůbec komunikovat, a hradit byste tak měla pouze přímo věřiteli.

Dále doporučuji konzultovat dluhovou situaci s bezplatnou právní poradnou - organizací zaměřenou na dluhové poradenství a insolvenci, popř. advokáta.
Nejsem bohužel schopna Vám relevantně poradit, pokud neznám vaši přesnou dluhovou situaci, příjmy, atp. Osobně se domnívám, že insolvence je lepší volbou než půjčky konsolidovat.