Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.796

Povolení oddlužení,přihlášení věřitelu

Odesláno: 
Otevřeno 437 x
1 odpověď
 
Dobrý den, měl bych dotaz do mého insolvencniho řízení- soudem stanovená lhuta 1 měsíce se přihlásila jedna inkasní společnost, ktera v roce 2008 převzala pohledávku od původního veritele a v roce 2011 rozhodce uložil povinnost uhradit tuto jistinu ale já jsem v té době mezi rokem 2008 - 2012 měl exekuci na plat, kterou na mě podala již zmiňovaná inkasní společnost pro jinou pohledávku. Ale o té to jsem neměl ani tušení. A pak již se ta společnost neozvala až teď. Chtel bych se zeptat, jestli ještě mají vůbec na to nárok když už je rok 2019 a jestli mi tato skutečnost může u insolvencniho soudu ublížit? Třeba že mi zruší povoleni o oddlužení? Děkuji
 
Dobrý den,
promlčecí lhůta je 10 let ode dne právní moci rozhodnutí nalézacího soudu / rozhodčího soudu. Pokud byl rozhodčí nález vydán v roce 2011 a Vy jste se proti nález nijak nebránil (tj. je pravomocný), pohledávka v tuto chvíli promlčena není.
Je tak třeba počítat v celkové výši dluhů i s touto pohledávkou a dbát toho, abyste byl schopen z celkové výše dluhů uhradit alespoň 30 %.
Neuvedení tohoto závazku v seznamu závazků samo o sobě nemá na možné nepovolení oddlužení vliv.