Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.815

šikanozní insolvence - zmateční

Odesláno: 
Otevřeno 612 x
1 odpověď
 
Dobrý den, ráda bych se zeptala na postup při šikanozní insolvenci, podali ji povinní vyklidit mi byt a uhradit náklady řízení, a vzniklou škodu, aby nemuseli nic platit, já jsem provedla zápočet, omluvit se mi pro délku sporu nemuseli. Nejvyšší soud vydal usnesení, že řízení bylo zmateční, MS v Pze tj. správce to nerespektoval a chatku ve spoluvlastnictví prodal; nový spolumajitel ji poškodil a poté zboural, přitom kdyz soud rozhodnutí je povinen zrušít, chatka je zbouraná a byl postihnutý podíl na chatce, nelze ji spolu uzívat, trváme na vrácení, děkuji
 
Dobrý den,
pokud insolvenční soud shledá insolvenční návrh tzv. šikanózním, tj. věřitelem nedůvodně podaným, do sedmi dnů jej rozhodnutím odmítne a navrhovateli může soud uložit, aby zaplatil pořádkovou pokutu až ve výši 500.000,- Kč. Pokud jde o insolvenční návrh, který obsahuje vědomě nepravdivé, lživé nebo smyšlené informace, je možné ve věci podat i trestní oznámení, přičemž jsou již známy případy, kdy byl takový navrhovatel pravomocně odsouzen.
Dle Vámi uváděného se však o šikanózní insolvenční řízení nejednalo. Pokud byl soudem jmenován insolvenční správce, muselo již být rozhodnuto i o úpadku.