Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.522.266

2x exekuce na stejnou pohledávku, jistinu - lze to? Je to legální?

Odesláno: 
Otevřeno 695 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda je možné mít 2x exekuci na stejnou pohledávku.
V 9/2018 jsem doplatil EX na dluhu u nebankovní spolecnosti Help Financial, kterou řešil EU Přerov, a dnes (06.11.2018) mi přišla od stejného úřadu další exekuce na pohledávku, kterou se snaží vymáhat nějaká společnost Louthan a partneři, která původně pohledávku vykázala, než skončila u exekutora. Tato společnost me písemně kontaktovala v době, kdy již byla vydána původní exekuce. Doporučeně psaný dopis této spol. se mi vrátil jako nedoručený.
Je tedy možné, popř. jak se mohu bránit, abych nemusel platit z mého pohledu 2x stejnou záležitost?

Předem Vám moc děkuji, s pozdravem
Tomáš Talpa
 
Dobrý den, exekvovat lze dluh jen jednou, pokud jde o exekuci na stejný dluh, je nutno podat návrh na zastavení exekuce z tohoto důvodu, musíte však prokázat, že se skutečně jedná o stejnou pohledávku. Pokud budete mít úspěch, neměl byste neměl hradit žádné náklady druhé exekuce.
 
Važená pani doktorko, dostala jsem 3x nezákonné rozhodnutí soudu I. a II. st. , které zrušil až nejvyšším soud, i tak mám zastavený majetek a jsou na mne náklady řízení vymáhané, podala jsem trestní oznámení na navrhovatele, ale vypadá to, že jsou jak exekutoři, tak i soudci nepostižitelní, že tedy okrádají beztrestně, děkuji
 
Dobrý den, děkuji za zpětnou vazbu a přeji Vám ve věci úspěch.