Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.599

Zdanění mzdy vrácené exekutorem jako přeplatku

Odesláno: 
Otevřeno 354 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
01/2016 mi byl vystaven exekuční příkaz, který mi zaměstnavatel strhl nadvakrát z platu. O exekuci jsem nevěděla, oznámil mi to až můj zaměstnavatel. Exekuci jsem časem vyřešila, jednalo se o chybu mé známé, která mi dělala v té době daně, kdy podala chybně přehled pro zdravotní pojišťovnu.
Přehled jsem nechala opravit, byl uznán. V létě 2018 mi došel dopis, že exekuce byla ukončena a platební rozkaz zneplatněn. Bývalý zaměstnavatel mi zaslal strženou mzdu zpět na účet (08/2018).
Daně si od roku 2017 zpracovávám sama - jsem běžný zaměstnanec, nicméně též investuji a zároveň uplatňuji slevy za dary apod.
Jak začátkem r. 2019 postupovat? Je nutné vrácenou mzdu zahrnout do daní, resp. mám si od bývalého zaměstnavatele vyžádat přehled zdanitelného plnění?
Děkuji vám za odpověď.
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani oblasti insolvence (insolvenčního řízení). Dotaz proto prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině. Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.