Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.447.042

Změna insolvenčního správce z důvodu nereagování, nekomunikování s dlužníkem

Odesláno: 
Otevřeno 396 x
1 odpověď
 
Je možné změnit insolvenčního správce? Syn má od r. 2017 povolené oddlužení. Od počátku správce absolutně nereaguje. Nyní přišel syn o práci. Již v měsíci září. Kontaktujeme správce mailem i telefonem, ale s žádným výsledkem. Splátky které nyní nikdo neplatí jsme chtěli vyřešit darem, než si syn najde nové zaměstnání. nevíme kam peníze poslat, kolik platit, prostě nic. Dostali jsme jen strohou větu, že splátky vycházejí na 30,20 procent. Nerozumíme tomu, zda je to ještě v pořádku, nebo co. Ani nevíme, zda je možné správce změnit a jak postupovat. Máme obavy ze zrušení povolení oddlužení. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

v této situaci doporučuji, aby syn obratem zaslal insolvenčnímu soudu kopii výpovědi (dohody o rozvázání pracovního poměru či jiné dohody potvrzující, že pracovní poměr byl ukončen) spolu s přípisem, že insolvenční správce byl o tomto informován emailem, na který však nijak nereaguje a telefonicky není možné se sním spojit. Mimo to platí, že jakékoliv změny ohledně zaměstnání je dlužník povinen vždy hlásit nejen insolvenčnímu správci, ale též insolvenčnímu soudu.

Zároveň je třeba, aby v případě, kdy syn dosud nemá novou práci, aby se evidoval u Úřadu práce v evidenci uchazečů o zaměstnání; v opačném případě by byl povinen hradit např. zdravotní pojištění jako osoba bez zdanitelných příjmů apod.