Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.806

Jak zabránit exekuci mateřské, PPM - postup, návod

Odesláno: 
Otevřeno 2335 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
jsem samozivitelka na mateřské dovolené. Mám jen tento příjem. Přišla mi exekuce na účet. Banka mi první měsíc vyplatila životní minimum. Ale zapomněli mi říct, že na druhou výplatu nemám narok. Tak celá moje mateřská šla exekutorovi. Tím pádem jsem bez peněz.
Jsem sama s malou dcerou. Můžete mi poradit co teď mám dělat.
Děkuji
 
Dobrý den, za této situace máte jedinou možnost, urychleně požádat úřad práce, který Vám vyplácí rodičovský příspěvek, abÿ Vám jej zasílal prostřednictvím poštovní poukázky. Na Váš účet již nesmí tento příspěvek přicházet, jinak o něj vždy přijdete.
 
Dobrý den, moje matka se dostala do finančních problémů. Má dluhy a ještě 2 exekuce. Má na sebe napsaný být ve kterém žije její matka a má zde zřízeno věčně břemeno na dožití. Můj dotaz je kdyby šla do bankrotu můžou nemovitost prodat i s babičkou nebo by věčně břemeno zaniklo? Nebo kdyby přišel exekutor mohl by babičce zabavit její věci či byt prodat? Matka nemá v bytě ani trvalé bydliště a být je na ní pouze napsaný jinak s ním nemá nic společného. Děkuji za odpoved
 
Dobrý den,
v případě zpeněžení nemovitosti v rámci insolvenčního řízení věcné břemeno užívání, zapsané do katastru nemovitostí, nezaniká a nemovitost se tak prodává i s touto „závadou“ s tím, že kupujícímu je tato situace známa a s tímto nemovitost kupuje.
V případě exekuce se může stát, že soudní exekutor provede mobiliární exekuci i v bytě, když Vaše matka je jeho vlastníkem a exekutor může mít za to, že se tam nachází postižitelný majetek Vaší matky, a na Vaší babičce by bylo pak exekutorovi prokázat, že věci, které zabavuje, jsou její a nikoliv Vaší matky.