Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.544.932

Vliv p.o. boxu na schválení insolvence, oddlužení, osobního bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 461 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
mám dotaz, mám zřízeny p. o. box bude mě schválena insolvence.
Děkuji za odpoveď.
 
Dobrý den,
uvedení P. O. Boxu jako korespondenční adresy nemůže mít na ne/povolení oddlužení žádný vliv.
Insolvenční správce je však po zjištění úpadku oprávněn vyžadovat informaci, kde reálně bydlíte (nikoliv však pro účely doručování, ale pro prověření Vašich majetkových poměrů).
 
Dobrý den, při brouzdání na internetu jsem narazila na rozhodnutí o zamítnutí oddlužení nyní již bývalé tchyně. Odůvodnění bylo, že nesplňuje podmínku o úhradě min. 30% dlužné částky všech věřitelů. Já ji měla vždy ráda, takže si teď lamu hlavu, jak jí pomoci.
Je již v důchodu a přivydělává si na dohodu, její měsíční příjem je 17.000, celkový dluh 2.850.000, všichni si myslí, že dluží pár desítek tisíc a že oddlužení již proběhlo!!!
Má však 2syny, jeden žije ve Španělsku a druhý neustále koketuje s práci v zahraničí.

Můj dotaz tedy je: může si tchyně znovu zažádat o oddlužení, když se její synové zaručí/ právně zavážou, že jí každý měsíc přispějí nějakou částkou- dle spisu, který jsem našla na internetu jí ke schválení oddlužení chybí nějakých 6.000Kč měsíčně k jejímu doloženému měsíčnímu příjmu.

Pokud ano, je nějaká daná minimální časová prodleva mezi první žádosti o oddlužení a tou další?
A další dotaz- velká část dluhů souvisí určitě s jejím podnikáním (nyní již několik let nepodniká), je oddlužení možno i v tomto případě? Mám pocit, že nikoliv. Ale v tom případě nechápu, proč návrh na oddlužení vůbec podávala, určitě se musela s někým poradit.
Na výpisu od soudu dluží dle položek všemožným bankám, OSSZ atd.

Předem děkují za Vaší odpověď


 
Dobrý den,
ano, poté, co bude její insolvenční řízení pravomocně ukončeno, může podat nový návrh na povolení oddlužení s tím, že její synové ji mohou pomoci tím, že s matkou uzavřou smlouvu o důchodu či darovací smlouvu, na jejichž základě se závaží, že po dobu trvání oddlužení matky plněním splátkového kalendáře budou matce pro účely oddlužení poukazovat určitou finanční částku.
Ohledně dluhů z předchozí podnikatelské činnosti již žádná omezení neplatí, tedy o oddlužení je možné požádat i v případě, kdy závazky vznikly z podnikatelské činnosti.