Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.956

Exekuce - abych mohla vyjít, musím si půjčovat nové dluhy a zadlužovat se, nekonečná dluhová spirála

Odesláno: 
Otevřeno 510 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám několik exekucí, které jsou mi sráženy jak z invalidního důchodu tak i ze zaměstnání. Bohužel jsem neobdržela žádné soudní rozhodnutí, protože bydlím v podnájmu, a tato rozhodnutí mi chodila na moji trvalou adresu, ze které mě současný majitel dosud neodhlásil.
Nemohu jako invalidka s částkami, které mi zbydou vyjít celý měsíc, musím si stále půjčovat, abych nezůstala bez střechy nad hlavou. O to je to ještě horší.
Poradíte mi prosím, co se dá dělat? nemám po ruce žádný doklad o soudním rozhodnutí, zkrátka vůbec nic.
 
Dobrý den, exekutor Vám dokumenty k exekuci povinně zasílá jen jednou, opakovaně tak zpravidla nečiní. Pokud se chcete zorientovat ve svých závazcích, můžete se ještě obrátit na soud v místě Vašeho trvalého bydliště, který by měl mít všechny Vaše exekuce v patrnosti, neboť pověřuje exekutory k jejich vedení. Doporučila bych Vám si zde telefonicky vyjednat nahlížení do spisů a důležité dokumenty si např. ofotit. Jinak pokud máte více dluhů, uvažte, zda by pro Vás nebylo řešením insolvenční řízení spojené s oddlužením, v němž byste hradila cca 30% Vašich dluhů po dobu 5 let.