Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.367

Zadlužení z důvodu zfalšování smlouvy podepsané jinou osobou

Odesláno: 
Otevřeno 384 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
kamarádka je na invalidním vozíčku a matka na ni uzavřela bez jejího vědomí zhruba tři smlouvy na elektřinu. kterou ona sama nikdy nepodepsala a ani neviděla. Bohužel od úřadu pobírá příspěvky hmotné nouze a donutili ji pod výhrůžkami podepsat papír, takže ji veškeré peníze sebrali, aby mohli zaplatit její dluhy. To se jí samotné nelíbí, protože ty dluhy neudělala. Potřebuje od někoho poradit jak má postupovat a co má dělat.
Je ji 25let a a už toho na za sebou hodně.
Děkuji za radu.
 
Dobrý den, v této situaci se nabízí podání trestního oznámení, neboť uvedené jednání by mohl naplňovat skutkovopu podstatu t. č. podvodu. Pomoci s jeho s podáním by mohla některá z bezplatných právních poraden. Naleznete je např. na https://sako.justice.cz/.
 
Děkuji moc a myslíte si že má šanci? matka na ni uzavřela několik smluv o elektřině už jí hledají i exekutoři, myslíte že dyz s ní zajdu na PČR a podáme trestní oznámení že to pomůže? a dále co máme dělat se odborem sociální péče? mají právo ji takhle odstavit od finančních prostředků? Děkuji za Vaši odpověď.
 
Dobrý den, trestní oznámení bych doporučovala podat už z toho důvodu, že pokud bude proti Vaší přítelkyni vedena exekuce, lze z tohoto důvodu podat návrh na její zastavení, současně s návrhem na odklad exekuce z důvodu jejího předpokládaného zastavení. Exekutor na tento důvod sice dbát zřejmě nebude, ale exekuční soud, kterému musí uvedené návrhy zaslat k rozhodnutí, by se průběhem celé věci včetně případného trestního řízení zabývat měl. Pokud má Vaše přítelkyně zastavenu výplatu sociálních dávek, je nutno tuto okolnost řešit s dotčeným úřadem přímo, tj. z jakého důvodu se tak děje a za jakých podmínek je možno výplatu dávek obnovit.