Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.353

Exekuce za školné neuhrazené zaměstnavatelem - kdy exekutor odblokuje účet v bance?

Odesláno: 
Otevřeno 614 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
dnes (21.08.2018) mi zmrazili účet, s tím že na mě byla podána exekuce od školy za neuhrazené školné, které za mě hradí zaměstnavatel. Zatím se mi nedaří dopátrat zda to neposlal, nebo spletl třeba variabilní symbol.
Nicméně jde mi o to, že platím závazky a chtěla jsem zažádat o konsolidaci.
Díky tomu, že mi v bance zmrazením účtu naskočili mínusy, které se zřejmě když přejde měsíc přepíšou do registrů, tak pak konsolidaci nedostanu.
Jak toto mohu řešit?
Za jak dlouho po doložení platby musí exekutor nechat účet uvolnit?
Děkuji.
 
Dobrý den, pokud jde o chybu/omyl třetího subjektu, je nutno se s ním bezodkladně spojit a celou věc s ním vyjasnit. Pokud odešle platbu věřiteli, musíte tuto skutečnost sdělit exekutorovi, aby si ji u věřitele prověřil. Budete však muset uhradit náklady exekuce a náklady oprávněného, neboť exekuce byla zahájena po právu, z důvodu neuhrazeného školného. Zda Vám tyto náklady uhradí zaměstnavatel, bude záležet na Vaší dohodě. Exekutor vydá usnesení o zrušení exekučního příkazu až po úhradě dluhu včetně nákladů, do té doby bude Váš účet zajištěn a žádná platba z něj neodejde. Doporučuji Vám proto o uvedené situaci informovat subjekty, kterým je z účtu hrazeno, aby Vám posečkali se splátkami, apod. Bohužel je možné, že z uvedeného důvodu budete u bankovních společností, apod. vedena jako dlužník. Proto s řešením situace neotálejte.