Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.537.189

Exekuční srážka na stejnou částku na účtě i ze mzdy - lhůta na vrácení přeplatku exekuce

Odesláno: 
Otevřeno 352 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
10.7.2018 mi byl zablokován účet pro celkovou dlužnou částku 12.000 Kč. Zůstatek byl nižší, proto jsem okamžitě požádal zaměstnavatele o mimořádnou zálohu a již druhý den byl dluh vyrovnán a banka mi umožnila s účtem normálně disponovat.
Následně jsem zavolal na kontaktní telefon exekutora, zda je vše v pořádku, tam mi bylo sděleno, že ano a mám dokonce nárok o odpuštění úroků, takže mi budou asi 3.000 Kč vráceny, jen musím počkat na "obeslání".
Dopis jsem obdržel 7.8.2018, žádnou možnost odpuštění úroků jsem tam nevyčetl a měl jsem v plánu je znovu kontaktovat.
14.08.2018, mi byla zaslána výplatní páska za předchozí měsíc a za stejný dluh pod stejným variabilním symbolem byla stržena opět částka 12.000 Kč.
Prosím o radu jak mám dále postupovat, kdo mi bude vracet stržené peníze, zaměstnavatel či banka a jak dlouho to bude asi trvat?
Předem mockrát děkuji za odpověď
 
Dobrý den, pokud jste exekučně vymáhaný dluh včetně nákladů uhradil dvakrát, tj. z účtu a ze mzdy, je nutno sdělit tuto skutečnost především co nejdříve exekutorovi a požádat jej, aby Vám navíc uhrazenou částku bezodkladně vrátil, neboť jak banka, tak zaměstnavatel jsou povinni exekvovanou částku po obdržení exekučního příkazu zaslat jemu. Není možné říci, jak dlouho trvá, než je částka vrácena. Záleží na konkrétním exekutorovi, u velkého úřadu to může trvat i několik týdnů, neboť má mnoho zaměstnanců a oddělení, atd. V každém případě, pokud budete aktivně exekutora informovat a upomínat, bude Vašemu požadavku vstřícnější.