Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.871

Za jak dlouho se exekutor dozví o změně trvalého pobytu dlužníka v exekuci?

Odesláno: 
Otevřeno 807 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám hodně exekucí za pokuty z nemoci atd. Musím se vystěhovat z trvalého bydliště. Manželka, se kterou mám rozdělené společné jmění manželů SJM již nezvládá neustálé kontakty ze strany exekutorů. I když máme rozdělené SJM, tak u ní chtějí najít moje věci a musí vždy dokazovat že jsou její.
Když změním trvalé bydliště a odstěhuji se do podnájmu nebo na ubytovnu (na úřad nechci, tam se nedá spát atd. a nechci žít jako bezdomovec), tak jestli a pokud tak za jak dlouho exekutoři obdrží info o změně mého trvalého pobytu?
Bude mít manželka již konečně klid a kdy?
Děkuji.
 
Dobrý den, změnu pobytu povinného exekutor zjišťuje z příslušného registru spíše náhodně, nebo pokud k tomu má nějaký důvod, tj. pokud chcete, aby exekutor věděl, že bydlíte jinde, nejlépe bude, když mu to písemně sdělíte. To ovšem Vaši manželku bohužel tak jako tak neochrání, neboť exekutor je oprávněn vstupovat všude, kde může mít za to, že byste mohl mít majetek, bez ohledu na Vaše trvalé bydliště. Jediná možnost je rozvést se a vypořádat majetek (nejlépe dohodou, to je nejrychlejší), pak je oprávnění exekutora vstupovat do obydlí rozvedené manželky minimální a exekutoři obecně to nedělají. Avšak pozor, na daném místě byste se nesměl zdržovat, neboť pokud by exekutor např. od sousedů zjistil, že se v bytě někdy nacházíte, je opět oprávněn vstoupit do bytu (bývalé) manželky a hledat zde Vaše věci.