Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.220

Nepřepsání elektřiny v nájemním bytě na nového nájemníka ani pronajímatele a vymáhání dluhu dodavatelem elektřiny

Odesláno: 
Otevřeno 629 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bydlel jsem v pronajatém bytě dva roky. Poté se odstěhoval, ale majitel mě požádal, zda do konce roku 2017 necháme elektřinu na mě. Souhlasil jsem, ale když jsem chtěl elektřinu odhlásit a zrušit, chtěli po mě smlouvu o ukončení nájmu a ofocený stav elektroměru. Toto jsem neměl a s majitelem nebyla žádná domluva a ani s novým nájemníkem. Tudíž elektřina dál běžela na mé jméno, ale neplatil jsem. Nakonec nový nájemník když se po půl roce stěhoval tak nechal majiteli kauci ať zaplatí elektřinu kterou měl. Ta dělala 10.000 Kč.
Nyní je elektřina zrušena pro neplacení a předána společnosti Credit Express ta po mě částku vymáhá. Já ji nemám, tudíž nabíhají úroky a majitel vzal kauci a řekl, že žádnou elektřinu platit nebude.
Prosím je z toho nějaká cesta ven?
Děkuji.
 
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste poskytovali elektrické energie nedoložil, že již nejste nájemcem, je nyní dluh bohužel po právu vymáhán po Vás. Je proto nutné, abyste dotčené společnosti či následně soudu v případě soudního řízení o zaplacení dlužné částky prokázal, jakým způsobem a kdy zanikl Váš nájem a že za daný dluh nejste odpovědný Vy. Doporučuji Vám v této věci se obrátit na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz), který Vám může poskytnout odbornou právní pomoc.