Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.527.246

Ukončení insolvence a smrt, úmrtí insolvenčního správce - splátky jsou strhávány dále

Odesláno: 
Otevřeno 501 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v prosinci 2017 jsem zaplatila poslední 60. splátku a splnila jsem oddlužení na více než 70 %.
Ve stejném měsíci můj správce zemřel. V dubnu 2018 mne převzal jiný správce, který prý už poslal k soudu informace o splnění oddlužení.
Stále se ale nic neděje, peníze mi jsou stále strhávány. Je tento postup správný a má soud nějakou lhůtu pro vyřízení?
Děkuji moc za odpověď.
 
Dobrý den,
v tomto případě doporučuji zaslat soudu žádost o sdělení, zda má zaměstnavatel provádět i nadále srážky z Vaší mzdy, když 60. měsíc trvání oddlužení byl prosinec 2017 a tedy od ledna 2018 by neměly být srážky prováděny, avšak stále prováděny jsou.
Z Vašeho dotazu nevyplývá, zda již nově jmenovaný insolvenční správce sdělil Vašemu zaměstnavateli, že již dále provádět srážky nemá. Pokud toto správce sdělil, a zaměstnavatel srážky stále provádí, jedná se o chybu zaměstnavatele. Pokud však správce zaměstnavateli neoznámil, že již dle nemá srážky provádět, jedná se o chybu na straně správce.
Ve všech případech však platí, že srážky provedené z Vaší mzdy od ledna 2018 dosud již mají náležet Vám a měly by Vám být následně vyplaceny zpět.
To, zda správce již Zprávu o splnění oddlužení opravdu podal, si můžete ověřit v insolvenčním rejstříku na www.isir. justice.cz po zadání Vašich údajů, když toto podání je veřejné a musí být v insolvenčním rejstříku soudem zveřejněno.