Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.430

Insolvence - zrušení smlouvy o důchodu, výpověď darovací smlouvy na pravidelné částky dlužníkovi v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 1350 x
5 odpovědí
 
Dobrý den,
od 06/2017 platím insolvenci. Zároveň platí má matka (69 let) 6000 Kč měsíčně smlouvu o důchodu.
07/2018 mi zemřel otec, matčin zdravotní stav se rapidně zhoršil a momentálně má menší dúchod než odvody.
Již v 08/2018 nebude mít jak plnit smlouvu o důchodu, pokud by 6000 Kč, poslala tak nemá na nájem atd.
Nevím jestli je možné smlouvu o dúchodu zrušit a případně jak na to?
 
Dobrý den,
samozřejmě v odvodněných případech může Vaše matka darovací smlouvu vypovědět.
Výpověď darovací smlouvy nechť matka v originálu zašle insolvenčnímu soudu (a v kopii ideálně též insolvenčnímu správci) s odůvodněním úmrtí manžela a nižším vypláceným důchodem, když poskytování finančního daru by jí samotné způsobilo finanční potíže a existenční nouzi.
 
Děkuji za odpověď. Existuje formulář na výpověď darovací smlouvy? Popřípadě máme přiložit výpis z účtu a třeba úmrtní list nebo stačí vše rozepsat do odůvodnění výpovědi darovací smlouvy?
 
Dobrý den,
žádný závazný vzor výpovědi darovací smlouvy neexistuje. Kopii úmrtního listu není třeba dokládat, tyto informace stačí uvést jako odůvodnění výpovědi darovací smlouvy.
 
Dobrý dn. Prosím jsem v insolvenci a příští rok v řijnu mi končí budu mít 60 let muzu odejit do duchodu a nevim jak to bude se splacením prosim poradíte mi dekuji Irča.
 
Dobrý den, v případě vydání pravomocného platebního rozkazu činí promlčecí lhůta 10 let o d jeho právní moci. Pokud je na základě tohoto rozhodnutí již vedena exekuce, promlčení doba se staví a neběží až do skončení exekučního řízení.