Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.612

Exekuce na účet pro půjčku zřízenou podvodníkem bez vědomí dlužníka - právo na exekuci před skončením trestního řízení

Odesláno: 
Otevřeno 334 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
před pár lety si máma s bratrem museli vzít půjčku, cca 3 roky poté bratovi začalo chodit z jedné společnosti, že si vzal opět půjčku a kolik má zaplatit atd.
Paní, která dříve sjednávala jemu a mamce půjčku, si začala brát půjčky na jejich jména, bratr není jediný. Poškozených je více, věc řeší služba kriminální policie ČR, tj. kriminálka. Už to bylo i u soudu, stále probíhají ale výslechy. Bratr měl teď brát první výplatu na účet a ta společnost si to vše vzala a nenechala mu na účtě ani životní minimum s tím, že trestní řízení neskončilo a že je to nezajímá.
Mají na to právo?
 
Dobrý den, z Vašeho dotazu není zřejmé, zda je proti Vašemu bratrovi vedena exekuce, ale pokud tomu tak je, exekutor zajistil Vašemu bratrovi účet, s tím, že veškeré prostředky na něm může použít k vymožení pohledávky věřitele. Z důvodu probíhajícího trestního řízení doporučuji Vašemu bratrovi podat návrh na zastavení exekuce. Dále je třeba, aby si zbytek mzdy od zaměstnavatele vyzvedával jinak než na svém účtu (vždy by mu byl zabaven), buď v hotovosti nebo složenkou.