Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.515.563

Exekuce na vystěhování z bytu na základě rozhodnutí krajského soudu o platné výpovědi z nájmu

Odesláno: 
Otevřeno 880 x
3 odpovědi
 
Nájemník - nájem platí, v bytě nežije, poštu nepřijímá. Podaná výpověd z bytu námi, rozhodnutí krajského soudu - výpověď z bytu je platná (11/2017).
Byt stále neopustil, platí nájemné. Lze jej vystěhovat ho na základě rozhodnutí soudu o platnosti výpovědi za přítomnosti svědků samostatně nebo cestou exekutora?
Máme podat trestní oznámení na maření rozhodnutí soudu (platná výpověď) a teprve potom za přítomnosti policie byt otevřít nebo toto trestní oznámení předat opět soudu? Jeho nájem (výše 1800 Kč), který posílá i po listopadu 2017 složenkou na adresu vracet?
Děkuji za odpověď.
Nevíme, jak dále postupovat.
 
Dobrý den, o trestný čin se v tomto případě dle mého názoru nejedná. Pokud soud potvrdil platnost výpovědi nájemníka z bytu a on se nechce vystěhovat, pak musíte podat k soudu žalobu na jeho vyklizení z bytu. Poté, co bude soudem pravomocně rozhodnuto, lze bývalého nájemníka z bytu vyklidit exekučně. Zasílané prostředky, které mají být údajným nájmem, zasílejte dotčené osobě zpět, resp. je nepřijímejte.
 
Dobrý den, bydlime v pronájmu v domě, kde jsou celkem tři byty. Soused pod námi dostal písemnou výpověď o neprodloužení nájemní smlouvy v řádném termínu. Ukončena mu byla majitelem domu pro opakované nevhodné chování vůči naší rodině a verbální a fyzické napadání. Věc řešila policie a následně magistrát, jako přestupek. Přesto se odmítá odstěhovat a dělá naschvály. Co se stane, pokud se neodstěhuje do konce nájemní smlouvy? Oba pracují, ale mají dvě malé děti.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, pokud se bývalý nájemce nevystěhuje dobrovolně, bude muset vystěhování řešit vlastník domu soudně a následně exekučně. Tento proces je poměrně zdlouhavý, cca půl roku. Bývalý nájemce však bude muset nakonec byt opustit, je nerozhodné, zdá má rodinu či nikoliv.