Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.433

Ohrozí rodiče exekuce dospělého syna, který má korespondenční adresu u rodičů? (ne trvalé bydliště, trvalý pobyt)

Odesláno: 
Otevřeno 851 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám syna 26 let, který 2016-2018 nebydli se mnou v jedné domácnosti. Má trvalé bydliště jinde. Přesto na mou adresu chodí jeho dlužné upomínky a dopisy od vymanahačských společností. Vše posílám zpět nerozbalené s tím, že syn na této adrese nebydli.
Určitě brzo přijde i exekuce, protože syn své dluhy neřeší, nepracuje a se mnou nekomunikuje. Syn si prostě půjčuje a místo stávajícího bydliště s trvalým pobytem nahlašuje svoje staré bydliště. Bojím se, že přijde brzo exekuce na syna, ale s mojí adresou. Proto se ptám co hrozí mě, popřípadě jak mohu předejít nepříjemnostem s vymahači, jak se bránit? Mohou přijít ke mě domů na mou adresou a zabavit můj majetek, když syn zde nemá trvalé bydliště?
Předem děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, vymahačům či inkasním společnostem otevírat nemusíte, ani s nimi komunikovat. Jiná situace je v případě, že proti Vašemu synovi je vedena exekuce. Exekutor má oprávnění vstoupit do místností a bytů, kde má oprávněně za to, že zde může být uložen majetek povinného, trvalé bydliště je nerozhodné. Pokud bude znát Vaši adresu, nebezpečí pro Vás bohužel hrozí v tom smyslu, že exekutor (jeho vykonavatel) zabaví majetek ve Vašem bytě a Vy budete muset prokázat, že se jedná o Vaše věci návrhem na vyškrtnutí věci ze soupisu. Doporučuji proto pokud se dozvíte o vedené exekuci, exekutora kontaktujte a sdělte mu písemně trvalou adresu Vašeho syna, případně další adresy, kde se zdržuje, s tím, že u Vás se nezdržuje a nemá zde žádné věci. Avšak i přesto není vyloučeno, že k Vám bude chtít zavítat. K hodnotnějším věcem Vám proto doporučuji si připravit dokumenty, které by prokázaly Vaše vlastnictví.