Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.217

Exekutor Smékal nereaguje na usnesení soudu o ukončení exekuce - jak se zbavit soudně zrušené exekuce?

Odesláno: 
Otevřeno 964 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
02/2018-05/2018 jsem po úspěšném ukončení osobního bankrotu. Dva exekutoři okomzžte reagovali a exekuci zastavili. Jeden žádal exekuční náklady. Proti tomuto rozhodnutí jsem se odvolal a vše je uzavřené. Jen pan exekutor Smékal absolutně nereaguje ani na usnesení soudu o ukončení exekuce. Na telefony nereaguje poslal jsem dopis se žádostí o ukončení exekuce na základě usnesení soudu o úspěšném ukončení osobního bankrotu a stále žádná reakce.
Prosím o radu jak donutit exekutora aby zrušil exekuci, která si myslím, že je momentálně neopravnena.
Děkuji mockrát za radu mám pocit, že na exekutory není páka.
 
Dobrý den,

pokud jste již příslušnému soudnímu exekutorovi zaslala návrh na zastavení exekuce a ten nereaguje, můžete podat podnět / stížnost ve věci k Exekutorské komoře ČR.

Bližší informace naleznete přímo na webové stránce Exekutorské komory: http://ekcr.cz/polozit-dotaz.
 
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám částečný invalidní důchod a jsem u toho ještě zaměstnaná. Bohužel mám dluhy které nejsem schopna všechny uhradit a chtěla bych se pokusit o oddlužení. Chci se zeptat jestli se počítá při oddlužení jen příjem z práce nebo i invalidní důchod. Otázka je zda mi budou strhavat splátky jen z výplaty a částečný důchod mi nechaji nebo sectou důchod a výplatu a stoho splátky

 
Dobrý den,

oba příjmy budou sečteny a z tohoto součtu budou po dobu trvání oddlužení počítány srážky e prospěch insolvenčního řízení.

Kolik bude činit výše srážky (hodnoty platní pro rok 2018) si můžete ověřit v kalkulačce Ministerstva spravedlnosti na webu: https://insolvence.justice.cz/kalkulator-splatek/.