Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.598

Insolvence a hypotéka na nemovitost, kterou dlužník nemá ve vlastnictví

Odesláno: 
Otevřeno 897 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
insolvence - pořídili jsme si s manželem domek na kterém byla hypotéka ve výši 2.300.000 Kč. Dům se na nás hned nepřepsal nebyl čas atd. Jen se stihl manžel vepsat do hypotečního úvěru jako spoludlužník s majitelkou nemovitosti a já jako jeho žena s ním. Pak jsme chtěli dům přepsat na nás. To už nešlo, neboť jsem měla dluhy. Řešila jsem to s insolvenčním poradcem a podala si insolvenci s tím, že si mi do ní nepromítne hypoteční úvěr, když nejsem ani majitelka hypotečního úvěru ani nemovitosti.
Hypoteční úvěr se mi do insolvence přičetl a to v celé výši. A jako nezajištění i když splátky se hradí včas a nikdy nebyl v prodlení. Na nemovitost byla brána 100% hypotéka. Můj problém je v tom že se vůbec nemůžu spojit s bankou kde je brána hypotéka, protože prý nejsem ani dlužník v hypotéce, ani majitelka nemovitosti. Nevím tedy zdali bude možné po uplynutí 5 let a splacených 30% z dlužné částky dům přepsat na manžela a mne. Nebo jak se dá postupovat aby jsme o dům nepřišli?
S manželem jsme do něho už dost investovali + moje splátky v insolvenci. Hypotéku hradí manžel.
Děkuji za odpoěď.
 
Dobrý den,
po řádném ukončení Vašeho insolvenčního řízení by neměl být problém s tím, převést nemovitost na sebe, budete-li soudem tzv. oddluženi.
Pokud však není manžel v insolvenčním řízení, mám za to, že by neměl být problém v současné době dům převést pouze na něj. Bližší podrobnosti Vám však sdělí pouze advokát po prostudování listin a aktuálního výpisu z katastru nemovitostí nemohu vyloučit, že i nyní by převodu mohlo něco bránit.