Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.494.846

Exekuce podílu chaty nulové hodnoty - chata v dezolátním stavu

Odesláno: 
Otevřeno 561 x
1 odpověď
 
Vlastním se dvěma sestrami (každá ideální třetinu) malou chatu, která stojí na pronajatém pozemku od Lesů ČR. Jedna ze sester má dluhy a na její podíl byla uvalena exekuce (patrně jich bude více). Chatička je ovšem v dezolátním stavu, prakticky je to palivové dříví na betonovém základu 3 x 4 m. Vzhledem k téměř nulové hodnotě nepřipadá v úvahu dražba. Já sama vlastním ještě druhou chatu v těsném sousedství, v nevalném, ale obyvatelném stavu. Chaty by se (možná) daly za symbolickou cenu prodat jako celek (prostor obou dohromady odpovídá dnes (19.03.2018) běžné velikosti chat, které stojí okolo), ale samostatně těžko. Exekuce případného zájemce odradí.
Já platím nájemné za obě chaty, na které nejezdíme, nájem lesům a poplatek obci za popelnice.
Je nějaká cesta, jak situaci vyřešit, respektive zbavit se exekuce na nemovitosti?
Děkuji.
 
Dobrý den,
zastavení exekuce zpeněžením nemovitosti docílíte jedině tak, že sestra exekuci uhradí. Pokud má však exekucí více, toto nic neřeší a je možné, že ihned bude vydán exekuční příkaz prodeje podílu na nemovitosti jiným exekutorem.
Cestou může být odkoupení (vydražení) podílu sestry prostřednictvím soudního exekutora, přičemž Vám jako spoluvlastníkovi svědčí předkupní právo.