Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.545.943

Zaplacená exekuce - věřitel přesto trvá na vedení v rejstříku dlužníků kvůli nesplacení profitu z půjčky

Odesláno: 
Otevřeno 603 x
1 odpověď
 
2013 jsem si koupil TV na splátky u společnosti ESSOX. Následně jsem však na splátky neměl - ztráta zaměstnání. Společnost ESSOX na mě podala trestní oznámení pro podvod a následně mi soud nařídil v trestním řízení zaplatit této společnosti dlužnou částku za TV ve výši 19.190 Kč.
Trestní příkaz nakonec dostal exekutor a tomu jsem zaplatil celou částku najednou tedy 19.190 Kč plus odměnu exekutorovi.
Společnost ESSOX však neuspěla u trestního soudu s nárokem na její profit z této půjčky ve výši cca 6.000 Kč a s tímto nárokem byla odkázána na občanské právní řízení.
Jde o to, že jsem si požádal o výmaz z registru dlužníků a bankovího registru a bylo mi sdělelno že dosud dlužím společnosti ESSOX oněch 6.000 Kč. Následným dotazem u této společnosti mi bylo řečeno že jim skutečně dlužím tuto částku, Na můj dotaz proč mne 5 let nekontaktovali nebo tuto částku jinak nevymáhali mi však právní oddělení této společnosti není schopno odpovědět.
Prosím tedy o odpověd, zda má spolešnost ESSOX nějaký právní nárok na zmiňovaných 6.000 Kč a zda mne dosud vedou v registru dlužníku v souladu se zákonem.
Děkuji.
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz .
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.