Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.791

Konečná zpráva insolvenčního správce - ukončení insolvece pro nedostatek majetku dlužníka

Odesláno: 
Otevřeno 510 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
insolvenční správce poslal konečnou zprávu a v ní se píše že nesplňují podmínky pro insolvenci.
Obvolal jsem soudce a ten mi řekl že když nemám majetek tak bude chtít se dohodnout o doplacení, na tož mi řekl ať jsem domluvím se správcem o doplacení a o rozdělení dlužné částky mezi věřitele.
Ten mi zas řekl dokud neproběhne soud, že nic platit nemám.
Co mi potom hrozí? A nebo bude šance to doplatit?
Děkuji.
 
Dobrý den,

podmínkou, abyste byl soudem osvobozen od placení zbytku dluhů je podmínka uhrazení alespoň 30 % pohledávek nezajištěných věřitelů za období 60 měsíců trvání splátkového kalendáře.
Z Vašeho spisu vyplývá, že věřitelé byli za 60 měsíců uspokojeni jen co do výše 18 %.

Problém Vašeho oddlužení spořívá na tom, že soud až v květnu 2015 soud „vyštrachal“ přihlášku věřitele Alfa Inkaso, ačkoliv ta byla soudu podána již v listopadu 2012, a zvláštní přezkumné jednání nařídil až na říjen 2015. Nadto usnesení o samotné změně splátkového kalendáře bylo vydáno až v březnu 2017.
Rozdíl byl v tu chvíli skokový a Vámi zmiňované nynější doplacení by v tuto chvíli činilo cca 50 000, - Kč. Domnívám se, že soud by Vám i tak mohl osvobození povolil (zákon ve výjimečných případech umožňuje výjimky). V tomto ohledu doporučuji kontaktovat advokáta, který by s Vámi Váš insolvenční spis podrobně probral a promyslel možné možnosti.