Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.516

Nevýhodná rezervační smlouva a Martin Chour z Černé ovce

Odesláno: 
Otevřeno 756 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
s přítelem jsme 7. 1. 2018 podepsali nevýhodnou smlouvu o rezervaci rodinného domu (výstavby), která navíc nejde naplnit, protože stavební úřad tento dům zamítl. Navíc jsme zjistili, že obchodník – Martin Chour se kterým jsme smlouvu podepsali figuruje v pořadu Černé ovce (nedostavěl RD), dále jsou o něm k dohledání na internetu negativní komentáře. Proto jsme šli na policii, kde nám při nahlédnutí do záznamu Martina Choura sdělili, že byl 3x obviněný ze zpronevěry. Martin Chour má i adresu trvalého bydliště na radnici. Výše uvedené jsme bohužel zjistili až po podpisu této smlouvy o rezervaci a rozhodli jsme se od smlouvy odstoupit a rezervační zálohu 300.000,- Kč nezaplatit.
V pondělí (5. 2. 2018) nám ale od advokáta, který zastupuje Martina Choura přišlo zamítnutí našeho odstoupení od smlouvy a návrh na smírné vyřešení, tzn. abychom uhradili 127.750,- Kč plus DPH, protože Martinu Chourovi prý vznikly nemalé náklady, přičemž pro nás zatím nic neudělal (ani neposlal projektovou dokumentaci na dům, který je předmětem smlouvy). Advokát dále uvádí, že dne 28. 2. 2018 by se neuhrazená rezervační záloha změnila na smluvní pokutu 300.000,- Kč.
My jsme teď zoufalí a nevíme jak z toho ven. I těch 127.750,- Kč nám přijde jako extrémní částka, protože panu Chourovi vznikl náklad maximálně za to, že přijel do Prahy k podpisu smlouvy a smlouvu 3x vytiskl na své tiskárně.
Co máme prosím dělat?
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce ani insolvenčního řízení.

Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz.
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.

Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.