Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.922

Insolvenční správce neposílá výživné - jak se bránit, jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2908 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
11/2016 bývalý manžel mé současné manželky zažádal o insolvenci. Od té doby se toho moc na insolvenci nezměnilo víceméně nějaké výzvy k doplnění. Několikrát jsme se informovali na soudě vždy nám bylo řečeno že máme vyčkat.
Zaměstnavatel výživné zadržuje jelikož před insolvencí bylo strháváno exekučně k dnešnímu měsíci 02/2018 to již dělá 67.500 Kč, což není zanedbatelná částka.
Dá se v tomto případě něco dělat?
Děkujeme za odpověď.
 
Dobrý den, zaměstnavatel v daném případě postupuje správně, zadržené prostředky může vyplatit do insolvenčního nebo exekučního řízení po zjištění, zda je povinný v úpadku či nikoliv. Bohužel pro Vás není dosud jasné, jak insolvenční soud rozhodne. Ze stavu insolvenčního řízení plyne, že v něm dosud nejsou vyjasněny okolnosti (bez) vadnosti podání návrhu a za současné situace skutečně nelze než vyčkat rozhodnutí insolvenčního soudu. Je třeba připomenout, že o zaměstnavatelem zajištěné prostředky Vaše dcera rozhodně nepřijde, budou vyplaceny v probíhající exekuci nebo v insolvenčním řízení, do něhož jste nárok přihlásili.