Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.834

Exekuce přítelkyně a nastěhování k příteli - vliv trvalého bydliště na možnost exekuce peněz na účtě přítele, partnera

Odesláno: 
Otevřeno 761 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
měla bych dotaz. Je na mě vedena exekuce – přednostní pohledávka. Doposud jsem žila v bytě sama a době, kdy jsem byla zaměstnána mi z výplaty byly prováděny exekutorem srážky. V současné době jsem vedena na hmotné nouzi, takže mi chodí příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení. S exekutorem mám sepsanou žádost o povolení splátkové kalendáře, kdy z hmotné nouze zasílám část peněz, protože jí exekutor nemůže zabavit.
Nyní jsem otěhotněla a chtěla bych, v pronájmu, kde je smlouva vedena na mě, bydlet společně s otcem dítěte, takže bychom měli společné trvalé bydliště (pronajímatel bytu to povolí). Partner je zaměstnán.

Když budu bydlet s partnerem se kterým čekám dítě, budeme mít stejné trvalé bydliště, ale nebudeme se brát, může exekutor zabavovat i jeho mzdu nebo plat ze zaměstnání? Popřípadě zda může žádat o doložení jeho majetkových poměrů Nebo tím, že je exekuce vedena na mě bude exekutor stále zkoumat jen mé příjmy? Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den, k Vašemu dotazu ohledně platu přítele Vám sděluji, že jej nelze postihnout v exekuci vedené proti Vám. Váš přítel není osoba povinná, tudíž exekutor nemá oprávnění žádat po něm informace týkající se jeho majetku. Ano, exekutora mohou zajímat dále pouze Vaše příjmy.