Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.548

Jak dostat okamžitě vyplacenou hmotnou nouzi nebo příspěvek na bydlení?

Odesláno: 
Otevřeno 746 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat: z práce mi nebyla proplacena výplatní faktura a dostal jsem se do existenčních problémů. Potřebuji akutně zaplatit částku 33.000 Kč za bydlení. Pronajímatel si stáhl dlužné nájmy z kauce, ale pokud chci bydlet, musím douhradit nájem a kauce. Z práce mi bylo slíbené, že se vše proplatí, ale finance zatím firma neposlala a mám 3 dny na doplacení, jinak musím byt opustit i s malým synem a partnerkou. Ta je na mateřské.
Je se možné nějak bránit nebo čerpat dávku ve výši 33 000, -
Děkuji
 
Dobrý den,
Váš dotaz nesouvisí s exekucí, obecně Vám však lze poradit, abyste se jednak důrazně informoval u zaměstnavatele, kdy Vám bude mzda a žádal její úhradu bezodkladně, máte-li na její výplatu nárok, a jednak se pokusil dohodnout s pronajímatelem, aby Vám posečkal s úhradou nájemného.
Z Vámi uvedených důvodů není automaticky nárok na výplatu dávek sociální pomoci, doporučovala bych Vám však bezodkladně navštívit nejbližší úřad práce s dotazem, zda nemáte možnost dosáhnout na některou z dávek v hmotné nouzi.

Pro více informací dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz. Touto formou je možné poslat i sociální pracovnici, která pro naši Bezplatnou právní poradnu online pracuje.
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.